КЕВР предлага над 2% намаление на природния газ от януари

16:27, 22 дек 15 25 627 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) предлага над 2% намаление на природния газ от януари. Това заяви председателят на комисията Иван Иванов на открито заседание по обсъждането на доклада от „Булгаргаз“.

Регулаторът предлага поевтиняване на синьото гориво с 2,3%, което е съвсем малко по-голямо от първоначално поисканите от "Булгаргаз" 2.1%. За последното тримесечие на тази година КЕВР постанови намаление на цената на природния газ с 14.26%, което стана възможно заради намалението от 30% на газа за 2015 година. Иван Иванов призова представителите на „Булгаргаз“ до утре да предоставят тяхното становище по доклада на работната група, за да може на 28 и 29 декември тя да се запознае с него и на 30 декември, когато е последният работен ден за тази година, да станат ясни цените на обществения доставчик, които ще влязат в сила от 1 януари 2016 година. Той добави още, че цената на синьото гориво ще продължи да намалява и през второто тримесечие на 2016 година, но с по-малки проценти.

Директорът на "Булгаргаз" Петьо Иванов заяви, че от обществения доставчик приемат за резонни основните аспекти, в които са направени корекции от работната група към КЕВР за постоянните разходи. Той бе категоричен обаче, че общественият доставчик работи по дългосрочни договори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама