Обвиниха трима, крали кобила в Рогош

16:43, 22 дек 15 25 702 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу трима, откраднали кобила от пловдивското село Рогош.

Обвиняемите (47-годишният Ангел Борисов, 20-годишният Ангел Минков и 22-годишният Лазар Стефков) били безработни. На 23 февруари 2015 година пристигнали от старозагорското село Черна гора в Рогош, тъй като Ангел Борисов знаел къде в селото се отглеждат подходящи за кражба животни.

Тримата си избрали една къща, в двора на която имало малък обор, който не се заключвал. Изчакали да мине полунощ. В ранните часове на 24 февруари тримата влезли в стопанската постройка и отмъкнали тъмнокафява кобила и други вещи. На сутринта продали животното за 450 лева на търговец в Пловдив. Той пък го препродал на друго непознато лице.

Деянието е с висока обществена опасност, извършено е с пряк умисъл, а обвиняемите са с лоши характеристични данни, пише в обвинителния акт.

Обвиняемият Ангел Борисов и обвиняемият Ангел Минков понастоящем са задържани, като първия изтърпява присъда в затвора в Пазарджик.

Борисов е осъждан многократно, като една от присъдите му е за кражба. Ангел Минков има две стари присъди, Лазар Стефков също е осъждан. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама