Канабис е открит в кръвта на загиналия син на шефа на ДАНС

17:14, 22 дек 15 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Канабис е открит в кръвта и урината на загиналия син на председателя на ДАНС Димитър Георгиев – Юлиян Георгиев, съобщи бТВ. Момчето загина при катастрофа на 2 април 2014 г. на столичния булевард „Симеоновско шосе“. Той се врязал с мотора си в автомобила на бизнесмена Георги Илиев, който в този момент направил забранен завой и му препречил пътя. Димитър Георгиев е частен обвинител по делото.

Илиев, който е собственик на веригата пицарии „Виктория“, е подсъдим по случая. Пред съда днес той каза, че е бил в шок след катастрофата и е помолил свидетелите да се обадят на телефон 112. Неговата проба за алкохол и наркотици е била отрицателна. Други две допълнителни съдебни експертизи установили, че автомобилът му е намалявал скоростта, докато мотористът се е движел с около 120 км/ч.

Тепърва ще се стане ясно какво е било съдържанието на канабис в кръвта на Георгиев. Столичната община пък ще уточнява дали при удъра Илиев е имал право да направи завой. Делото беше внесено в съда на 10 юли 2015 г., но няколко дни по-късно съдът го върна на прокуратурата заради пропуски в обвинителния акт, поради което то беше прекратено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама