Размерът на такса смет в Разград остава същият и през 2016 година

17:33, 22 дек 15 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Размерът на такса смет в Разград остава същият и през 2016 година, стана ясно днес на последната за тази година сесия общинските съветници. Общата приходната част от такса битови отпадъци се очаква да бъде в размер около 3 700 000 лв., от които 3 500 000 лв. приходи от такса битови отпадъци при запазване на досега приетите такси и около 165 000 лв. преходен остатък от 2015 г.

Кметът д-р Валентин Василев обясни, че разчетите на разходите за осигуряване на дейностите, посочени в план сметките за 2016 г. са направени с възможно най-рационално и икономично разходване на финансови средства, които като размер са близки на приетите за 2015 г. нормативно увеличеният размер за 2016 г. на плащанията за отчисления по чл.60 и чл.64 от Закона за управление на отпадъците за всеки тон депониран отпадък се компенсира с липсата на неразплатени разходи от предходни години, които са били планирани в план сметката за 2015 г.

Д-р Василев посочи, че общия размер на разходите за следващата година е 3 665 009 лв., което дава основание да се счита, че приходите за 2016 г. ще балансират разходната част без да се налага промяна в размерите на досега приетите такси за битови отпадъци.

На сесията днес Общинският съвет определи своите представители в Общото събрание на НСОРБ и в Областния съвет за развитие на област Разград. За делегат в Общото събрание на Сдружението на общините бе избрана председателят на Общинския съвет Надежда Радославова. При невъзможност за участие в заседанията на Сдружението тя ще бъде замествана от общинския съветник от „Кауза Разград” Божинел Христов.

За представител в Областния съвет за развитие местният парламент определи председателя на бюджетната комисия в Радиана Димитрова. Определени бяха и общинските съветници – членове на комисията по чл.2 ал.3 от Наредба № 21 на Общински съвет Разград за управление и разпореждане с имотите общинска собственост на територията на Бизнес зона „Перистър”. Това са Стефан Стефанов, Хасан Хасанов и Калоян Монев.

Приета бе и докладната записка за извършени корекции в бюджета на общината през третото тримесечие. Съветниците дадоха и съгласието си за откриване от началото на януари като делегирана от държавата дейност нова социална услуга в общността „Дневен център за деца с увреждания“ с капацитет 40 места, и Звено „Майка и бебе“ в гр. Разград, с капацитет 8 места в Разград, жк „Орел“ № 30.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама