Кънев за словото на Доган: Пиянска история

18:01, 22 дек 15 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като “пиянска история от Сараите” лидерът на ДСБ Радан Кънев определи словото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. “Държава, която се управлява от човек, който е излязъл от политиката, със среднощни речи на купон, е страшна работа - и това не е шега”, каза “тъмносиният” лидер в ефира на bTV.

“В парламента тече една бутафория, водят се тежки преговори, постигат се компромиси, след което някой някъде се напива и всичко рухва. И този някой винаги изпълнява роля, дадена му от чужда държава”, каза още Кънев. Според него ДПС винаги е обслужвала чуждия интерес, но това обикновено не е бил интересът на Турция. “Единствено през последните 3-4 години ДПС имаше лукса да обслужва протурския интерес заради сближаването на Анкара и Москва”, смята лидерът на ДСБ.

Кънев коментира и решението си да мине в опозиция, като заяви, че то не е било изненадващо. “През юли казах достатъчно ясно, че ако не се стигне до подобно съгласие, аз имам лично решение и то е, че не мога да бъда част от мнозинството. Това го повторих и няколко пъти през годината. За да е изненада, значи се е приело като блъф. Но аз нито за миг не съм блъфирал”, посочи той. “Дали партията ще ме последва или не, това е нейно решение. Ако не го направи, ще подам оставка. Решението Реформаторският блок да остане във властта е наивно. Като изключим няколкото души, които са се вкопчили във властта, останалите са подведени”, смята Кънев.

Попитан защо цяла година е бил в коалиция с ГЕРБ, той посочи: “Знаех, че ГЕРБ е пред избор и рано или късно трябва да го направи. Не се надвах да променя Борисов или Цветанов, но крачка по крачка да вървим в правилната посока”. И допълни: “Тази пиянска история от Сараите показва много ясно между какво и какво е бил изборът на ГЕРБ”.

Според Кънев новият правосъден министър Екатерина Захариева е заявила “желание да продължи половинчатата реформа”. “Сега е моментът да погледнем какво се случва с публичните финанси в България”, допълни лидерът на ДСБ. Като посочи, че в България не се инвестира, не се откриват работни места, в инвеститорите един по един бягат. И припомни огромната корупция, като посочи, че фирми, близки до ДПС, са спечелили поръчката за автомагистрала “Хемус”. “Те се хвалеха, че ще вземат тези пари седмици преди да се отворят пликовете”, твърди той.

Кънев остро разкритикува и разширяването на администрацията, като посочи, че тя е “все по-партийна”. Именно затова той казал на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, че “е следващата”. “Защото групата на ГЕРБ, контролирана от Цветанов, ДПС, Цацаров и АБВ не приемат идеята за електронни услуги и административна реформа, защото това е нещо, което може да дръпне България напред”.

Лидерът на ДСБ потвърди, че ще стане двигател на нов десен проект, който ще е открит към всичките му досегашни партньори с изключение на “откровените предатели и реликвите от миналото”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама