Кметът на Ген. Тошево подкрепи протестиращите заради разбит път жители на с. Сираково

18:10, 22 дек 15 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на с. Сираково, подкрепени от тези на съседните села, организираха днес втори протест в рамките на месец във връзка с окаяното състояние на републикански път III 9701 „Добрич – Победа – Методиево – Преселенци – Сърнено”. Те отново изразиха недоволството си за това, че пътят, който ги свързва с общинския и областния център, продължава да е в компрометирано състояние, а мерки за това не се взимат.

Хората от Сираково, Сърнено, Малина, Преселенци, Горица, Спасово и Великово за пореден път настояха пред отговорните държавни органи, че пътят им е необходим, за да могат да се ползват от гарантираните им със закон здравни и социални услуги.

За да засвидетелстват подкрепа за исканията на жителите от тази част на общината, на протеста присъстваха кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров и общинският съветник Коста Костов. Пред насъбралото се множество градоначалникът обясни, че Общински съвет Генерал Тошево е приел единодушно Декларация във връзка със състоянието на пътя и тя ще бъде изпратена както до премиера, така и до останалите отговорни институции. Той допълни още, че паралелно с това общинското ръководство ще използва всички законови средства и ще настоява за пълна рехабилитация на проблемната пътна отсечка.

Републикански път III 9701 „Добрич – Победа – Методиево – Преселенци – Сърнено” е най-прекият път за селата от южната и югоизточната част на община Генерал Тошево до град Добрич. Той е дълъг 42 км и ако бъде рехабилитиран ще облекчи значително трафика от и за областния и общинския център.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама