Ясен Тодоров: Не е това начинът – да се протестира в тоги заедно с адвокати на подсъдими

18:50, 22 дек 15 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не е това начинът - с тоги да се протестира заедно с адвокати на обвиняеми и подсъдими – така председателят на Етичната комисия във ВСС Ясен Тодоров коментира пред бТВ своеобразния протест на съдиите заради провалената съдебна реформа.

Той разкритикува и речта на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов по време на церемонията за годишнината на съда, която определи като твърди политическа. Посочи, че това не е само негово мнение и в страната имало много обидени съдии, че не са били поканени на честването за сметка на някои политически фигури.

На въпрос за сдружение „План Б“, които подадоха във ВСС сигнал срещу Панов именно по повод речта му, той отговори с въпрос: „А кои са „Биволъ“?

По скандала „Яневагейт“ Тодоров отново заяви, че не е съгласен с мнението на свои колеги, че така стоят нещата в кухнята на съдебната система, както става ясно от записите между съдиите Владимира Янева и Румяна Ченалова. Беше обаче категоричен, че атаката е срещу главния прокурор и премиера, записите се пускат контролирано, но не знае кой е поръчителят.

Защити и промените в Конституцията, като отхвърли тезата, че съдебната реформа е подменена. Според неговите изчисления при сегашния състав на ВСС при разделянето на практика съдиите ще могат да контролират работата на прокурорската колегия, докато обратното нямало как да се случи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама