Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу трима за зверско убийство с. Петърница

19:00, 22 дек 15 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зверско убийство с особена жестокост разтресе плевенското село Петърница, информираха от прокуратурата. Срещу тримата извършители е внесен обвинителен акт, а ако бъдат признати за виновни ги грози затвор до двадесет години.

Драмата се разразила през месец юни тази година, когато Валентин, Звезделин и Искрен тръгнали да отмъщават на своя братовчед Митко, защото си купил къща в близост до техните имоти. От следствието разкриват, че тримата подсъдими и всички техни близки роднини, от години са в много лоши отношения с рода на жертвата, като враждата тръгнала от дядовците им - двама братя.

През фаталния ден роднини на подсъдимите решили, че трябва да сложат точка на спора с омразните роднини, като се саморазправят веднъж и завинаги с тях. Награбили тояги, вили, колове и брадви, нападнали къщата на противниковата фамилия. Атаката започнали с камъни, изпочупвайки стъклата на прозорците. След като разбили входната врата нахлули вътре и пребили членовете на семейството.

По време на мелето най-тежко пострадал Митко, който след около две седмици починал в плевенската болница, въпреки усилията на лекарите да го спасят.

Тримата обвиняеми се намират в Затвора – Плевен. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама