Знак за национално и европейско качество получи проект на пловдивска детска градина

19:22, 22 дек 15 / Любопитно 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С национален и европейски знак за качество се сдоби проект на пловдивска детска градина.

"Мy house is your house" е отличен заради оригиналното си заглавие, задълбоченото съдържание и прекрасния краен продукт, похвалиха се от ЦДГ "Деница".

Работейки по него, малчуганите от подготвителна група "Слънце" придобиха начални познания по английски език, обогатиха познанията си за бита и културата в различни европейски страни. 

"За нас, учителите, този проект бе предизвикателство, което ни дава възможност да се почувстваме истински професионалисти, да получаваме нови признания за уменията си, да заредим с ново вдъхновение за красота и творчество детските сърца и да убедим родителите в стойността на развиващото съвременно образование", споделиха педагозите от "Деница".

По думите им идеята за проекта "Мy house is your house" ("Моят дом е и твой дом") се е родила през 2014 година, когато са получили покана от испанска учителка.  

"Децата и родителите бяха силно впечатлени, вдъхновиха се от идеята и спонтанно се включиха в разнообразни дейности, свързани с проекта – представиха многобройни снимки на любимите кътове на дома, апликираха, моделираха, рисуваха макети на къщички. Създадохме детски речник, в който включихме названия на частите на дома на шест езика - английски, испански, каталунски, български, естонски, турски. Интерес предизвикаха интерактивни игри и материали, споделени от партньорите по проекта. Родителите участваха активно в подготвянето на колажи за електронната книга на проекта. В рамките на проекта създадохме и "облак от думи" с названия на предмети и елементи на дома", отчетат от пловдивското детско заведение.

А с видеоклипове те са поздравили своите нови приятели по по случай Коледа и Нова година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама