Премахнаха хладилника от инициативата "Ако си дал ..." от центъра на Русе

19:37, 22 дек 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само ден, след като Русе се включи в инициативата „Ако си дал...“ с поставения в центъра на града хладилник, той бе премахнат, съобщиха читатели на Topnovini.bg. Идеята бе хора, които желаят да помогнат на бедстващите си съграждани, могат да оставят храна. Благотворителната дейност започна от София и постепенно се разпространи и в други населени места.

Хладилникът в дунавския град бе поставен на ъгъла на площад „Свобода“ до заведението „Хепи“ и не остана остане незабелязан. Още през първия ден хора бяха оставили кутии с храна, парче пица, и дори бутилка боза.

Все още не е ясно дали хладилникът не е премахнат по разпореждане на институциите, както това се случи в Пловдив. Там същата инициатива бе прекратена след проверка на общинския инспекторат, който е констатирал, че съоръжението е поставено без разрешение и не отговаря на изискванията за съхранение на храна. 

Впоследствие бе потвърдено, че изрично настояване за премахването на хладилника е постъпило от местната дирекция по Безопасност на храните, след множество сигнали на русенци, поставящи под съмнения качеството на оставяните в него храни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама