ТПП - Добрич изпраща годината със седем проекта и форуми с 250 участници

19:42, 22 дек 15 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търговско-промишлената палата в Добрич покани на коктейл членове и партньори, с които работи през отиващата си 2015 г. Сред гостите бе и кметът Йордан Йорданов.

Главният секретар на палатата Герман Германов отчете, че през 2015 г. палатата е работила по седем проекта. От тях четири са по програма „Учене през целия живот”, два – по програма „Еразъм +“ и един по програмата за конкурентоспособност на предприятията и за МСП.

Представителството на най-голямата европейска мрежа за подпомагане на малкия и среден бизнес Enterprise Europe Network през годината е организирало семинари, кръгли маси и инфо дни с общо 248 участници. Сред темите на семинарите са били „Нови Пазари чрез Дигитален маркетинг“, „Политики на ЕС за високо равнище на заетост и условия на труд“, „Актуални предизвикателства пред търговската политика на ЕС и достъпа до външни пазари“, „Изпълнение и отчитане на проекти по оперативни програми. Публично частни партньорства. Клъстери“, както и „Как да правим бизнес с Македония“. Проведени са кръгли маси на тема „Иновативни финансови стратегии за увеличаване конкурентоспособността на българските МСП”.

В брокерските срещи по интереси и бизнес мисии са участвали 27 фирми с проведени общо 350 срещи в сферата на автомобилната индустрия, интериорния дизайн и строителни материали, хранителни продукти, органични храни, туризъм, мода и дизайн, туризъм и храни, земеделие.

От ТПП отчитат, че през годината са сключени три партньорски споразумения.

През следващата година ще се реализират проекти по програмите „Еразъм +“, „INTERREG V-A“ и по програмата за конкурентоспособност на малките и средни предприятия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама