КАТ-Плевен: Не подценявайте подготовката на автомобилите за движение през зимата

19:41, 22 дек 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От сектор "Пътна полиция" - Плевен отправиха настоятелен апел към всички участници в движението, да бъдат особено внимателни по време на зимния сезон. Също така напомниха на водачите, че превозните средства трябва да бъдат технически изправни, с подходящи гуми и изрядни светлини.

От полицията припомниха за пореден път, че основните проблеми през зимата са заледените или заснежени пътни настилки, намалената видимост и резките промени в температурните режими, които водят до увеличаване на риска от настъпване на транспортни произшествия. За да се избегнат инциденти, най-важно е водачите да не подценяват необходимостта от подготовка на автомобилите за движение при зимни условия.

"Намалената видимост изисква движение със съобразена скорост и стриктно спазване на правилата за движение. Спазвайте въведените ограничения на скоростта, необходимата дистанция, движете се със съобразена скорост спрямо пътните условия. Не употребявайте алкохол преди и по време на път!", се казва в апела на "Пътна полиция".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама