Габриела Петрова е "Спортист на годината", Пламен Константинов – най-добър треньор

20:40, 22 дек 15 / Спорт 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лекоатлетката Габриела Петрова е "Спортист на годината" на България за 2015 година. Официалната церемония, на която тя бе избрана се сътоя тази вечер. Сребърната медалистка от Европейското първенство на закрито в Прага в дисциплината троен скок стига до най-престижното отличие в родния спорт само няколко дни, след като бе наградена със Спортен Икар за "Впечатляващо представяне", съобщава sportal.bg.

"Изпращам една изключително емоционална година, останах на косъм от европейска титла и в подножието на отличията на световно първенство. Днес, когато държа в ръцете си този приз осъзнавам, че това не е никак малко. Благодаря на моето семейство за огромната подкрепа, без тях нямаше да се справя. Благодаря на треньора Атанас Атанасов. На всички от федерацията по лека атлетика, на министър Кралев, на всички журналисти, които са гласували за мен. Огромна чест е да получа наградата от Стефка Костадинова", заяви развълнуваната носителка на наградата.

23-годишната атлетка остана на крачка от призовата стълбичка на Световното първенство в китайската столица Пекин. Тогава Петрова завърши четвърта в силния финал на тройния скок при дамите с личен резултат от 14.66 метра, което е личен рекорд за нея.

Петрова събра 1094 точки в гласуването на журналистите и остави зад себе си Станилия Стаменова (1047 точки. Зад нея остана и капитанът на националния отбор по баскетбол Владимир Николов (793 точки), Габриела и Стефани Стоеви (678 точки) и боксьорът Даниел Асенов (607 точки).

Топ 10 се допълва от Ивет Лалова (510 точки), Тайбе Юсеин (443 точки), Антоанета Бонева (442 точки), както и алпинистът Боян Петров и Григор Димитров.

Мъжкият национален отбор по волейбол на България бе избран за "Отбор на годината". Треньор на годината стана селекционерът му Пламен Константинов.

"Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен. Както и специални благодарности на хората, които може би остават в сянка - моят щаб. В спортовете както отборите са колектив, така е нужен колектив и в треньорския щаб. Те остават винаги и най-често в сянката на старши-треньора, а без тях моята работа би била невъзможна. Искам да благодаря и на всички треньори, които продължават да работят с подрастващи, защото малко или много един национален селекционер е консуматор. Работата с деца и подрастващи е много неблагодарна, но без нея няма да има национален отбор и посвещавам таиз награда точно на треньорите на подрастващите", заяви Константинов непосредствено след като получи голямото признание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама