Затварят песен и послание от президента във времева капсула на Антарктида

23:20, 22 дек 15 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В навечерието на един от най-светлите християнски прзници времевата капсула ще бъде затворена за следващите 50 години под Българския Православен храм на остров Ливингстън, в базата на Българския Антарктически Институт.

Проектът е наречен "Послание на Края на света до хората от Утрешния свят". Капсулата е създадена чрез специално разработена технология от български учени.

В продължение на близо една година стотици участници са се включили и са отправили своите послания за бъдещето. Сред тях има от 7 до 90-годишни участници, хора от България и чужбина, много известни личности, творци, учени, политици, журналисти, лекари, писатели. Емоционално послание до бъдещето е отправил и президентът на Република България Росен Плевнелиев.

В капсулата ще бъде затворена и песента на Миро "Има смисъл“, вдъхновена от пътеписа на Людмила Филипова "Пътуване на края на света".

Идеята на проекта е да обедини хора от цял свят да изпращат послания от днешните хора до утрешните за съхраняването им за 50 години във времева капсула на Ледения континент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама