Общински съвет-Плевен ще излъчва заседанията си в интернет

07:20, 23 дек 15 / Политика 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински съвет - Плевен ще излъчва на живо заседанията си в интернет. Това съобщи председателят на местния парламент Мартин Митев на пресконференция. Идеята ще бъде осъществена по негово настояване, а основната причина е да има повече прозрачност за гражданите.

Мартин Митев каза още, че в скоро време ще бъде закупено необходимото оборудване, а заседанията на съвета ще се предават в страницата на община Плевен. Сега се извършва проучване за цената на техниката, която по думите му, няма да е непосилно скъпа.

"Ще го направим в името на прозрачността и публичността. Смятам, че е хубаво хората да виждат какво правят общинските съветници, а и да ги познават. В предишните състави на общинския съвет имаше съветници, които хората не познаваха", коментира председателят.

Той допълни, че новият правилник за работа на ОбС ще улесни механизма за разглеждане на въпроси, внесени от гражданите и бизнеса. Досега такъв тип документи са се придвижвали твърде дълго из общинската администрация и комисиите, поради което някои са били забавяни ненужно продължително време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама