Коледна кампания в БЧК „Деца помагат на деца"

07:53, 23 дек 15 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
13 училища от Сливен откликнаха тази година на традиционната декемврийска кампания на БЧК „ Деца помагат на деца”. Това са 11-то СОУ „К.Константинов”, 3-то ОУ „Д-р Иван Селимински” НУ „Васил Левски” –400 лева за Топъл обяд; 5-то СОУ „Пейо Яворов; ПГИ „Проф. Д-р Д. Табаков; 7-мо ОУ „П. Хитов”; ХГ „Д.Дамянов”; 10-то СОУ „Й. Йовков”; 9-то ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”; 12-то ОУ „Ел. Багряна”; СПГСГ „Арх. Козаров” ; ПГЕЕ „М.С.Кюри” и ПГМ.

Благодарение на дарителския дух на деца и родители и отзивчивостта на учители и ръководства, които ни съдействаха  като създадоха необходимите условия, 800 деца от 28 училища и 17 институции от областта получиха подаръци за предстоящия праник. Играчки, познавателни игри, книжки, тоалетни принадлежности,  картички с  красиви пожелания – всички те достигнаха до деца от уязвими групи в институции и училища. И помогнаха още толкова детски очи да заблестят от вярата в доброто и радостта.

Паралелно Червения кръст проведе и кампанията за еднократно подпомагане с хранителен пакет на деца в неравностойно положение. С помощта отново на училищата бяха определени 200  деца, които получиха  продукти от първа необходимост.  Те достигнаха с общи усилия до ученици от всички общини на областта.

От началото на декември 30 деца от Сливен получават топъл обяд по друга кампания на Червения кръст, която се провежда вече 10-та година. Програма „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК, която обединява 21 компании от корпоративния сектор. Към идеята се присъединява и търговска верига хипермаркети „Кауфланд”, която за поредна година  дава пространство за касичките на Червения кръст и така съдейства за набирането на средства за децата сираци и полусираци.  За да се осигури обаче топлия обяд на учениците през целия зимен сезон е необходимо и съдействието на гражданите. Те могат да се включат в кампанията като даряват суми, които да поставят в определените за целта каси в двата магазина на компанията.

От понеделник (21-ви декември) това е  възможно и на касите на 5 от фирмените магазини на Еко асорти.

„Разчитаме на  съдействието на хората, защото и малките суми, получени от много хора, могат да направят чудеса! Весели и светли празници на всички желаят служителите на БЧК – Сливен!”, казват от БЧК Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама