РИОСВ: Складовете за съхранение на стари пестициди са в добро състояние

07:53, 23 дек 15 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 640 тона пестициди се съхраняват в 12 склада и 4 площадки с общо 46 бр. ББ-кубове на територията на РИОСВ – Велико Търново, съобщиха от екоинспекцията.  

Складове имат всички общини, с изключение на Трявна, Златарица и Полски Тръмбеш. ББ-кубовете са разположени в землищата на три населени места на община Полски Тръмбеш и в землището на  Стражица.

При извършените проверки от експерти на инспекцията през 2015 г. е установено, че всички складове са в добро състояние. Не са констатирани течове от покривните конструкции на сградите, няма разливи на продукти за растителна защита в помещенията или нарушена цялост на опаковките.

Складовете са охраняеми, поставени са знаци за опасност, пожарогасители и индивидуални средства за защита. За съхраняваните количества пестициди се води отчетност, съгласно изискванията. Няма постъпили нови количества пестициди за съхраняване през 2015 г.

Площадките с ББ-кубове, в които се съхраняват забранени и негодни за употреба пестициди, също са в добро състояние, с обновени обозначителни знаци и номера. Складовете и кубовете са под непрекъснатия контрол на експертите от РИОСВ, ПБЗН и общините.

Временното и контролирано съхраняване на забранените и негодни за употреба пестициди на територията на общините ще продължи до намиране на подходящ начин за тяхното крайно обезвреждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама