Раздвижва се строителството в община Г. Оряховица, има интерес от външни и местни инвеститори

07:57, 23 дек 15 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
128 разрешения за строеж са издадени през годината от Община Горна Оряховица, съобщават от местната администрация.

По-големите проекти са за жилищни сгради. Има също и много промени на предназначенията, реконструкция и разширяване на съществуващи сгради. Не са малко и разрешенията за гаражи. Като брой те са 11, но в едно разрешително има по 2 или 3 гаражни клетки.

Отделно са пък разрешителните за сгради с гаражи. Издадени са и разрешения за построяване на огради, магазини и т.н. Не са малко и строителните разрешения за поставяне на базови станции на комуникационните дружества. Издавани са и разрешения за обекти от техническата инфраструктура, информира Главният архитект Аталия Братованова.

Най-големият обект за годината е сграда за комплексно обслужване, която се изгражда в Горна Оряховица. Общата й разгъната площ е 2 498 кв. м. по всички етажи. В сградата ще има ресторант, сладкарска работилница и сладкарница, както и жилищен етаж.

Сред интересните обекти, за които са издадени разрешения през годината са и селскостопански сгради за отглеждане на голям брой животни, съобразени с всички съвременни изисквания. През годината Общината е издала и 58 удостоверения за въвеждане в експлоатация – за жилищни сгради, търговски обекти, производствени сгради.

„Като цяло се наблюдава раздвижване на строителството в общината. Вярно е, че повечето разрешения са за преустройства на съществуващи сгради, но хубавото е, че има и ново строителство. Добре е също, че има интерес от местни и външни инвеститори”, коментира арх. Братованова.

През годината са направени и промени на много парцели в населените места за различни цели, както и на земеделски земи, в земи за жилищно застрояване или за производствени дейности. „Искрено се надявам, че и през 2016 г. интересът на инвеститорите към община Горна Оряховица ще продължи да нараства”, заяви арх. Братованова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама