Доган е много властен и води сериозна политика, смята Андрей Райчев

08:07, 23 дек 15 / Политика 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вижте колко е властен Доган. На една сбирка за Нова година той говори и го обсъждаме три дни. За първи път от години имаме реално политическо изказване. Не мяу, мяу и говорене за Южен поток, а истинско политическо изказване на сериозна позиция за България. Така в ефира на Нова телевизия социологът Андрей Райчев коментира изказване на Ахмед Доган.

Вчера партията разпространи реч на почетния  си председател, в която Доган изразява критика към съпартиеца си Лютви Местан. В обръщението си той коментира и позицията на страната ни в духът на случващото се в Европа и обтегнатите отношения между Русия и Турция.  

„Това е интрига. Дали Доган ще свали Местан е отделен въпрос, въпросът е защо се стиган до тук. Поводът може да бъде общинските ибори, защото ДПС се представи слабо, но не е там. Поводът е геополитически“, каза Райчев.

Той посочи три от основните причини, които са накарали Ахмет Доган да изрази мнението си толкова категорични.

„Първото е , че Европа е в тежка криза и лидерите не знаят как ще излязат от нея. Второ ,  че САЩ губят господството си и третото е, че между Русия у Турция зрее конфликт и тука ДПС трябва да преосмислят политиките си“, обясни социологът.

Той заяви, че действията на Доган са „много сериозна политика“. По думите му съдбата на Местан ще се реши от голямата политика, „за това Доган казва, че няма да продължат политиката си, която водят до момента, защото правят заложници българските турци“.

„Само си представете конфликт между Русия и Турция. За това Доган настоява - ние в тоя момент трябва да сме елемент от България, не от НАТО или от Русия. Не трябва да забравяме,че Доган и Ердоган бяха в много тежък конфликт дългогодишен. Когато Местан дойде като лидер, той направи един завой надясно и се здрависа с Ердоган. Стана мир и това стана с благословията на Доган, това беше целта да дойде и Местан“, посочи Райчев и допълни, че сега турският президент  Ердоган не бил същия, бил се превърнал в „агресивна картина“.

За това по думите му Ахмет Доган не бил съгласен близките отношения с Ердоган да продължат. Той коментира и изказването на лидерът на ДСБ Радан Кънев, че речта на Доган е пиянско слово.

„До преди това мислех Кънев за умен човек. Какъв завой към Русия е това, как може да обяви тази реч за пиянска. Шефът на турската партия мисли за България, а ние не мислим. И шефът на дясната политика казва, че това били пиянски брътвежи, това е абсурдно и недопустимо“, каза още Андрей Райчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама