През Доган говори България, заяви Валерия Велева

08:42, 23 дек 15 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През Доган говори България. Това е най-силната политическа реч за годината. С нея Ахмед Доган за трети път се намесва много активно в българската политика. В началото на 90-те години той не допусна да се разпали етническата карта, втория път – с активната си роля за влизането на България в НАТО и сега, с връщането на ДПС в неговото пробългарско лоно, да спре завоя на Лютви Местан към Турция.

Това каза в сутрешния блок на БТВ журналистката Валерия Велева. Комнтарът и е по повод речта на почетния председател на ДПС, която разбуни духовете в партията.

Велева посочи, че след изказването на Ахмед Доган ще има промяна в ръководството на ДПС и ще има връщане на партията към изконната й основа. Тя каза, че Местан е променил политиката на партията и е изменил на идеите, с които е било създадено ДПС.

„Никога Доган не е искал ДПС да е протурска, да бъде пета колона на Турция. В това слово има едно усещане за България като изключително пазене на стабилността. Речта на Доган е силно критична към политиката на Местан в ДПС”, посочи тя и добави, че Доган няма да се върне в политиката като действащ политик.

Заедно с Велева, речта на Ахмед Доган коментира и журналистът Тома Биков. Той предположи, че жена ще е следващият лидер на ДПС. Биков посочи, че Местан се е подвел „като всеки български политик, не като етнически турчин, който като отиде при 5-6 посланика започва да говори като тях“.

„От 2-3 години там има отливи на избиратели от ключови за тях райони. Местан опита да ги замени с гласоподаватели от ромски прозиход. А това не се прие добре от техния електорат. Имат и те като българитие подозрение към ромския електорат. Според мен Местан ще подаде оставка, но не днес", каза още Биков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама