МГ "Баба Тонка" организира благотворителен коледен концерт

10:16, 23 дек 15 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 22 декември в Доходното здание се състоя Благотворителен коледен концерт, организиран от Математическа гимназия „Баба Тонка“. Целта е набиране на средства за училищното настоятелство на гимназията, съобщават от Областна администрация Русе. Финансовият ресурс ще се ползва за кандидатстване по проект на Фондация „Америка за България“ за създаване на модерен биохимичен център за обучение на базата на 4-ти кабинет на МГ „Баба Тонка“.

Официални лица на събитието бяха доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе, както и Наталия Кръстева – зам.- кмет „Комунални дейности“ на Община Русе и председател на училищното настоятелство към МГ „Баба Тонка“.

В обръщението си областният управител е подчертал възхищението си от идеите и начина, по който МГ „Баба Тонка“ се стреми да ги постигне. „Наистина благотворителността е нещо, което трябва да се възпитава у младите хора, но благотворителност за развитие на училището и образованието, за оборудването на един уникален кабинет, е нещо което може да сътвори елитно училище като МГ „Баба Тонка“, е допълнил той, съобщават още от Областната администрация.

Доц. д-р Бурджиев е пожелал успех в начинанието, весело и щастливо посрещане на Рождествените и Новогодишни празници и не на последно място забележителни резултати през 2016 г. Последвала е церемония по награждаване на ученици и учители с особени заслуги в образователната дейност и изключителни постижения през 2015 година.

Наталия Кръстева е връчила грамота на Петър Няголов, ученик от 9-ти клас, за високи постижения в извънкласната работа по математика и информатика. Димитър Томов, ученик от 10 клас, е получил грамота за високи постижения в извънкласната дейност по физика и астрономия.

Митко Кунчев – директор на МГ „Баба Тонка“, връчи грамоти на учители с особени заслуги в развитието на училището. Отличени бяха Нели Георгиева за приноса й в развитието на благотворителната дейност, Донка Симеонова за приноса й в развитието на роботиката в училището, Калоян Начев за приноса му в развитието на обучението по английски език. Коледният концерт продължи с наситена празнична програма, съобщават още от Областна администрация Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама