Пускат южната лента на пътя за кв. „Дивдядово”

11:40, 23 дек 15 / Политика 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Платното откъм страната на язовира по пътя към кв. „Дивдядово” е готово, маркирано и асфалтирано, движението там ще бъде пуснато до края на деня, съобщи проектантът на обекта инж. Павлин Сурилов.

Работата ще се прехвърли върху северното платно и там ще бъдат положени пилоти и греди, върху които да се отлее подложна плоча, както при готовия участък.

„Строителството засега е в срок, всичко зависи от това каква ще бъде зимата и дали времето ще позволи да се работи. При всички случаи обаче около месец юли догодина, обектът ще бъде завършен”, уточни инж. Сурилов.

За изпълнението му - укрепване на свлачището и на пътния участък, консорциум „Хидро алианс” ще получи близо 3 млн. 700 хил. лв.

Фирмата е длъжна в рамките на този бюджет да изпълни обекта, такива са условията на договора.

Topnovini.bg припомня, че държавата отпусна парите за укрепване на свлачището по панорамния път към кв. „Дивдядово” през 2014 г. Миналото лято общината обяви поръчката, която бе спряна от КЗК след обжалване от „Автомагистрали – Черно море”.

След това кметството пусна втора поръчка, която  Хидро Алианс” – Варна спечели. Договорът с фирмата беше подписан в края на месец ноември миналата година, а ремонтите започнаха едва на 17 ноември тази година.

Участъкът, който се укрепва има две основни свлачищни зони, като по проект са предвидени две премоствания от по 20 метра. Изграждането им ще позволи деретата да бъдат освободени за свободното движение на свлачищната маса.

Отсечката, която от години създава проблеми е с обща дължина 350 метра, като изпълнителят има за задача да подобри отводняването на пътя от повърхностни и подпочвени води, да  възстанови тръбната канална мрежа, както и да изгради улично осветление в участъка, който е единствената улична връзка от града към кв. „Дивдядово”.

В хода на ремонтно-възстановителните дейности по пътното платно е предвидено също извършването на реконструкция на пътното тяло в останалите участъци, засегнати от свлачищни процеси и др. влияния, рехабилитация на асфалтовата настилка в рамките на общия лимит на отпуснатото финансиране, полагане на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама