Кметът на Пловдив отрупа с подаръци 7-месечните тризначки Дария, Даная и Анелия

12:04, 23 дек 15 / Любопитно 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седеммесечните тризначки Дария, Даная и Анелия получиха много подаръци от кмета на Община Пловдив Иван Тотев. Днес мъничетата, за които Общинският съвет отпусна 5000 лева еднократна помощ и социален асистент, гостуваха заедно с родителите си на градоначалника и на служителите в Общината.

"През месеците, откакто се родиха, винаги сме се интересували как са малките, какво е нужно още на родителите. За съжаление, статистиката показва, че в Пловдив тази година са се родили над 400 бебета по-малко спрямо миналата. Неслучайно днес са тук и таткото, и майката на тризначките, за да покажат, че да имаш много деца, не е нещо плащещо", каза Тотев.

По думите му с подкрепата на институциите пловдивските семейства могат да имат повече деца. Необходимо е да се налага политика, която да насърчава младите в тази посока, убеден е кметът. Той пожела щастливи празници на родителите и на малките госпожици, които се държаха изключително възпитано по време на краткото тържество и нито веднъж не заплакаха.

За периода 2012-2014 г. в Пловдив имаше само един случай на раждане на три деца едновременно. Дария, Даная и Анелия се родиха на 18 май 2015 г., а два месеца по-рано Общинският съвет прие решение, с което на семействата с тризнаци се предоставя помощ от 5000 лева и асистент, който да помага на родителите до навършване на 2-годишна възраст на децата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама