Нов мост над Марица ще свързва бул. "България" и бул. "Копривщица" в Пловдив

12:21, 23 дек 15 25 608 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият мост над река Марица, който ще свързва бул. "България" и бул. "Копривщица", ще облекчи в много голяма степен трафика в Пловдив, заяви днес кметът Иван Тотев. Заедно с инж. Петър Минчев и зам.-кмета инж. Димитър Кацарски градоначалникът представи техническия проект на съоръжението.

Около 15 млн. лв. по предварителни изчисления ще струва мостът. Той кореспондира с проекта на НКЖИ за удвояване и повдигане на жп линията в района на съществуващия сега жп мост.

Проектът е свързан с изграждането на т.нар. западен обход на Пловдив. Трасето от южната страна на река Марица минава по продължението на бул. "Копривщица", от западната страна на жп линията. Обект на проектирането е територията от зала "Чайка", като се включва кръгово кръстовище от южната страна на реката, след това самият мост, който от северната страна на Марица достига до бул. "България", срещу кръстовището за МБАЛ "Пловдив". Там също ще бъде изградено кръгово кръстовище.

В бъдеще ще бъде осъществена връзка чрез моста със западната тангента и оттам с магистрала "Тракия". Самият мост ще има две независими направления в двете посоки, всяко с по две платна с габарити по 3.75 метра.

Бъдещата пътна връзка ще отведе трафика в западна посока и ще облекчи в много голяма степен натоварването по бу. "Васил Априлов" и "Шести септември", коментира Иван Тотев. По думите му реализацията ще е в дългосрочен план и ще наложи и реконструкция на бул. "Копривщица".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама