500 лева е струвало ваденето на телефони от тоалетните на варненска гимназия

12:22, 23 дек 15 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Точно 500 лева са изхарчени за отпушване на тоалетните в Професионалната гимназия по туризъм във Варна в рамките на календарната година. Това съобщиха от ръководството на гимназията "Проф. Д-р Асен Златаров“ след проверка в счетоводството и по повод материал на Topnovini.bg от 20 декември, публикуван в секция "Любопитно".

Незнайно защо заместник-директорът на ТОХ-а Владимир Василев се почувствал засегнат от изнесената информация, която самият той оповести по време на родитело-учителска среща. Тогава педагогът съобщи, че  децата често изтърват мобилни телефони в дупките на тоалетните, което налага намеса на оторизирана фирма и коства по 400 лева на манипулация.

"Идеята ни беше да накараме майките и бащите да обърнат внимание на децата си и да обясним, че всъщност в училище не е добре да се носят скъпи вещи, които могат да бъдат изгубени или увредени по невнимание, а не че харчим пари от делегирания бюджет“, оправда Василев изнесената от самия него преувеличена информация.

С нескрита гордост той показа, че във всички школски тоалетни има работещи фотоклетки и се спазва отлична хигиена. Сградата на училището пък е опасана с видеонаблюдение, което гарантира сигурността на възпитаниците.

"По проект сме оборудвали с най-модерни уреди втора кухня от типа "Мастър шеф", възстановихме актовата зала и събрахме пари за абитуриенти без родители“, изтъкна още заместник-директорът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама