СДВР със строен план как ще ни пази по празниците

12:36, 23 дек 15 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строен план как ще пазят софиянци и имуществото им по празниците, представиха от СДВР. От полицията дадоха и куп съвети към гражданите как сами да предотвратят посегателствата на престъпниците.

Целият ресурс на СДВР ще работи за осигуряване безопасността и сигурността на гражданите както за тези, които се намират в града, така и по отношение на имуществото на тези, които ще напуснат столицата, увери на брифинг зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов, цитиран от агенция „Фокус“. Допълни, че са изготвени планове, инструктирани са хората както във връзка с обществения ред, така и със съвети как всеки трябва да се отнася към имуществото и дома си. 

Съветите включват гражданите да се хвалят с пътуванията си по празниците в социалните мрежи, едва след като се върнат. Да оставят включени лампи в домовете си и да молят съседи да наглеждат пощенските им кутии, защото един от начините крадците да разберат за празно жилище, е като напълнят кутиите с рекламни брошури, например.

От СДВР очакват сигналите към тях да са навременни, защото само така могат да реагират адекватно.

Към големите търговски магазини препоръките са инкасото да се прави по-често, за да не се събират големи суми пари накуп. Създадена е специално организация за охрана магазините по празниците.

Съветват също да не се оставят лични вещи и чанти без надзор в търговските обекти, както и да се внимава за джебчийки пак там и в градския транспорт.

От „Пътна полиция“ очакват около 200 хил. автомобила да напуснат столицата за празниците, като за това също е създадена специална организация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама