Изградиха детска площадка в двора на СОУ "Н. Вапцаров" в Пловдив (снимки)

13:04, 23 дек 15 25 919 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детска площадка бе открита тържествено днес в двора на СОУ "Никола Вапцаров" в район "Северен", видя репортер на Topnovini.bg.

Гости на училищния празник бяха кметът на района Ральо Ралев, зам.-кметът Лариса Кътова и директорът на "Паркове и градини" Стоян Алексиев. Кметът поздрави децата за новата им придобивка и им пожела "На добър час!". Лариса Кътова, която се оказа възпитаничка на училището, отправи също пожелания към учениците.

Елена Александрова, директор на учебното заведение, и кметът Ралев прерязаха лентата, след което децата "превзеха" съоръженията.

Мажоретки от 3 а клас изпълниха няколко танца, а по-големите ученици обсипаха двора с цветни ефекти от фойерверки.

За съдействието, което е оказано от районната администрация, Ральо Ралев получи благодарствено писмо и плакет от Елена Александрова.

Реализацията на детската площадка в двора на СОУ "Н. Вапцаров" е на стойност 4500 лв., информира Елена Александрова.С  3200 лв. е помогнало кметството на "Северен", а останалите 1300 лв. са дарение от училищното настоятелство.

Документацията по изграждането на площадката е изцяло безвъзмездно подготвена от районната администрация, допълни още директорката. Тя изказа и благодарност към Мария Гамишева, член на настоятелството, която има големи заслуги за осъществяването на площадката за игра на децата.

713 лв. са събрани пък от благотворителния коледен базар и концерт на учениците от СОУ "Н. Вапцаров". Събитията се проведоха на 21 декември в Народно читалище "Георги Търнев" отново със съдействието на Район "Северен".

Средствата ще отидат за "зелена класна стая" в двора на училището. Тя ще бъде изградена и оборудвана изцяло с екоматериали, сподели още пред репортера ни Елена Александрова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама