Над 100 връхни дрехи завързаха по дървета в Стара Загора

13:08, 23 дек 15 25 560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки старозагорци се включиха инициативата "Не съм изгубен. Ако ти е студено, ме вземи" днес. Повече от сто връхни дрехи бяха завързани за дърветата в централния парк "Пети октомври".

„Много съм щастлива, не очаквах толкова хора да откликнат. Оказва се, че добрите хора не са свършили”, емоционално коментира организаторката на инициативата в Стара Загора Елина Кючукова, която дойде заедно с тримесечния си син Тедор. По думите й вече има желаещи за подобна иницатива и в Раднево.

Млади момчета и момичета, както и хора на средна възраст пристигаха на сборния пункт пред шадравана с торби, в които носеха топли дрехи - палта, якета, шапки, шалове. След това те ги завързаха по стъблата на дърветата в парка. Старозагорка окичи една от елхичките с десетина шапки, за всички възрасти. Към дрехите бяха закачени и бележки с пожелания за весели и топли празници.

"Идеята е да оставим на видно място всичко, което за нас е вече ненужно, но може да дари топлина на онези, чийто единствен дом са студените улици", обясни Елина Кючукова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама