Хиляди полицаи, пожарникари и служители ще борят трафика по празниците

13:23, 23 дек 15 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По празниците ще има максимален брой полицейски екипи по пътищата. В дните, в които се очаква трафикът да е най-голям, задачата им ще бъде да подпомагат движението, а не да санкционират водачите. Това каза на пресконференция в Министерски съвет председателят Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

 

"Направени са критични точки, както на изходите на София, така и на магистралите, където навлизат товарни автомобили", обясни Лазаров.

 

Ограничено ще бъде движението на тежкотоварните автомобили по автомагистрлаите, Кресненското дефиле, входа от Дунав мост 2 до връзката му с АМ "Хемус". В тези участъци ще бъде забранено движението на тежкотоварни автомобили днес от 16:00 часа до 21:00 часа. Ограничение ще има и в неделя - 30 декември, от 16:00 до 21:00 часа.

 

На 3-ти януари, когато се очаква и най-засиленият трафик, ограничението за тежкотоварни автомобили по магистралите и основните пътни артерии ще е от 14:00 до 21:00 часа. "Най-товарени ще са трасетата от София до Благоевград и Кулата, София- Калотина, Русе-Бяла", каза шефът на "Пътна полиция" Бойко Рановски.

 

Проблемните кръстовище в София, през които ще премине потокът от заминаващи също ще бъдат с нова организация. Светофарите ще бъдат спирани, а екипи на КАТ ще пропускат движението.

 

"1150 пожарникари и спасители ще бъдат на 213 точки в страната, където те ще могат да се намесят и да помогнат в кризисни ситуации. Шест тежки машини са в готовност да се намесят при авариране на автомобили", обясни шефът пожарната Николай Николов.

 

По празниците 700 души от АПИ ще бъда дежурни и ще се грижат за пътната обстановка при заледяване. Екипите, които ще са по пътната мрежа ще са 75. Те ще следят за спазването на ограниченията за тежкотоварни автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама