Окръжният прокурор на Варна бил възмутен от "арогантното" поведение на журналисти

14:55, 23 дек 15 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен прокурор Владимир Чавдаров Станков бил възмутен от поведението на журналистите на "Афера", "Бг снайпер" и "Топ новини Варна", които реализираха съвместен репортаж от служебния банкет на ІІ РУП на МВР и Районната прокуратура в морския град.

Дни след публикуването на скандалния материал, по време на обедна разпивка със свои другари масони, окръжният прокурор изразил възмущение от "арогантното“ поведение на журналистите, нахлули в ресторант "Камелия" във вечерните часове на 11 декември, предаде сайтът AFERA.BG.

Репортажът бе използван и от сатирично-комедийното предаване "Господари на ефира". За илюстрация на последствията от подобно сплотяване на "независимите" една от друга власти продуцентите припомниха ареста на бизнесмена Лъчезар Братоев, който бе обвинен в едро хулиганство, но впоследствие оправдан на две съдебни инстанции.

По информация на набедения бизнесмен районният прокурор на Варна Цветанка Тинкова Гетова си е позволила да извършва нерегламентирани процесуално-следствени действия, за да може той да понесе наказателна репресия на всяка цена. Именно Гетова е склонила към лъжесвидетелстване полицаите, участвали в задържането на бизнесмена в Морската градина, както и на тези, които са го привели в ареста на ІІ РУП, твърди Лъчезар Братоев. 

По подобен начин Цветанка Гетова води и досъдебното производство за смъртта на приснопаметния митрополит Кирил, както и за кражбата на скъпоценности от покоите му. Изводите от нерегламентираните й процесуално-следствени действия достигнаха до широката общественост чрез публикациите "Кой претупа погребението на митрополит Кирил" и "Разследват кражба на скъпоценности от покоите на митрополит Кирил", които отново бяха използвани от Нова телевизия.

Въпреки че нито една от засегнатите страни не оспори изнесените данни, крадците в расо не бяха подведени под наказателна отговорност, а делото бе потулено. Неизвестна остава съдбата на двата чувала скъпоценности от покоите на митрополит Кирил, които стояха в кабинета на районната прокурорка. 

Още на 14 декември Topnovini.bg-Варна изпрати запитване до Главния прокурор дали ще бъдат предприети дисциплинарни мерки спрямо Цветанка Гетова, като в писмото си до Сотир Цацаров редакцията посочи гореописаните факти и обстоятелства. И до ден-днешен отговор от Главната прокуратура на Република България не е постъпил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама