Пожарникари проверили 1859 заведения преди празниците

14:59, 23 дек 15 25 660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инспекторите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са проверили пожарната безопасност в 414 хотели и 1859 заведения за развлечение, съобщават от пресцентъра на МВР.

Проверките са част от кампанията за осигуряване на пожарната безопасност на местата, където се очаква да има организирано посрещане на коледните и новогодишни празници. Най-честите установени нарушения са били свързани с липса или неизправност на евакуационно осветление и брави тип „антипаник”, непочистена аспирация, възпрепятствани евакуационни изходи, неактуализирана организация по пожарна безопасност, недостатъчен брой, необозначени и/или неизправни уреди за първоначално пожарогасене и др.

В 623 обекта са констатирани нарушения на изискванията за пожарна безопасност, за които са съставени 109 акта за установяване на административни нарушения. Изготвени са 13 констативни акта за установяване на нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност (КАНПНПБ) за преустановяване експлоатацията на газови съоръжения, използвани в помещения под нивото на околния терен и които не са били осигурени с изискващата се противопожарна автоматика.

Предвидено е дежурството на служители на удължено работно време в по-големите градове. В навечерието на празниците пожарни екипи ще бъдат разпределени на пл. „Александър Батенберг” в София и на пл. „Независимост” във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама