Свиленград: Блокираме границата, ако закрият митницата

15:29, 23 дек 15 / Политика 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
13 общински съветници от Свиленград подкрепиха декларацията, в която се казва, че са против закриването на митницата. В избора днес не участваха само 8-те избрани от ГЕРБ.

Решението за закриването на митницата, както Topnovini.bg съобщи е било взето още през октомври. Идеята бе оповестена публично след като преди десетина дни бе проведена операция за пресичане на корупцията на Капитан Андреево. Според запознати предложението за затваряне на най-голямата митница в Европа, е дошло от директора на агенцията Ваньо Танов.  

Днес общинските съветници в Свиленград заявиха, че службите трябва да разкриват не само корупцията, но и покровителите на каналите. В Свиленград са убедени, че затварянето на митницата няма да сложи край на корупцията. Според решението ГКПП Капитан Андреево ще премине на подчинение на Бургас, а вътрешните митнически бюра към Пловдив.

В Свиленград се подготвя и гражданско неподчинение, което предвижда блокада на граничния пункт Капитан Андреево, ако управляващите не се откажат от идеята си.

Декларацията, която бе гласувана днес ще бъде изпратена до председателя на парламента Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов, директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама