7700 лева бяха събрани в "Благотворителната Коледа" в Ген. Тошево

15:55, 23 дек 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи най-успешната досега кампания за събиране на средства и дарения за социално уязвими хора в община Генерал Тошево. Събрани бяха 7 700 лв от 52-ма дарители.

Човешкото благородство е съизмеримо само с желанието да помагаш на хора в беда. Може би тези думи най-ярко описват онези дарители, които в навечерието на Рождество Христово откликнаха на призива на Община Генерал Тошево и Църковното настоятелство при храм „Св. Вмчк Димитър”, и дариха надежда. Защо надежда ли? Защото всяка помощ е надежда. Надежда за утрешния ден, надежда за нашите деца, надежда за по-добър живот. Всъщност дарителството е най-точният индикатор за това доколко зряло е нашето общество. Резултатите от „Благотворителна Коледа” 2015 показват, че с всяка година ние, жителите на община Генерал Тошево, все повече осъзнаваме необходимостта да помагаме. Това идва да покаже, че „Да даряваш” не е само добре звучаща фраза, а се е превърналa в житейска мисия, която тошевци припознават.

Благодарение на даренията, финансови и материални, тази година Община Генерал Тошево зарадва 350 социално слаби жители и самотно живеещи пенсионери. Те получиха хранителни пакети, като всеки един от тях съдържаше следните хранителни продукти: мандарини, 10 бр. яйца, 1 кг. брашно, кутия пастет, кутия „Русенско варено”, кутия с риба, скара “Асорти”, 2 бутилки олио, 2 пакета захар, пакети с леща, ориз и боб. По този начин хората, бенефициенти на инициативата „Благотворителна Коледа”, ще посрещнат в една по-празнична среда Рождество Христово и Нова година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама