Ограничават движението на камиони по натоварените участъци в Бургаско

16:13, 23 дек 15 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Движението на МПС над 12 тона по натоварените участъци в Бургаско ще бъде ограничено, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това се прави заради интензивния трафик около Коледа и Нова година. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Днес, както и на 30 декември - последният работен ден за 2015 г. и преди четирите почивни дни за Нова година, между 16:00 и 20:00 часа, ще бъде ограничено движението на МПС над 12 тона по следните участъци от републиканската пътна мрежа:

•път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;

•път II-99 Бургас - Царево.

Същата организация в движението ще бъде въведена и в последния ден от почивните празнични дни – съответно 27 декември 2015 г. (неделя) и 3 януари 2016 г. (неделя) от 14:00 до 20:00 ч.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама