Наградиха Областна администрация – Пловдив, за позитивно отношение към хората с увреждания

16:16, 23 дек 15 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областна администрация - Пловдив, получи плакет за сътрудничество и позитивно отношение към хората с увреждания от Националната асоциация на работещите  хора с увреждания (НАРХУ).

Това се случи по време на конференцията "Развитие на човешкия капитал и активно участие на групите в неравностойно положение на пазара на труда", целяща да гарантира равностойно участие на хората в неравностойно положение във всички сфери на обществения живот. 

На събитието бяха представени обучителни и помощни материали и ресурси в подкрепа на хората с увреждания и тяхното образование, обучение и заетост. Бяха демонстрирани конкретни постижения, създадени от международни екипи от експерти, предназначени за преподаватели, обучители и професионалисти, работещи с хора с увреждания, и подкрепящи тяхната социализация и реализация на пазара на труда.

Акцент на конференцията бе и представянето на две нови професии, които предстои да бъдат включени в националния класификатор на професиите: "Консултант по подкрепена заетост за хора с увреждания" и "Консултант-продажби на технически помощни средства и хранителни добавки".

Плакет за подкрепата си на идеята получи и областният управител Здравко Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама