1000 лв. глоба за мераклия от Ивански, взел си млада булка

16:28, 23 дек 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1000 лв. глоба отнесе Стефан Стефанов от село Ивански, защото си взел непълнолетна булка. Състав на Шуменския районен съд е гледал делото и е признал Стефан за виновен в това, че в началото на годината заживял съпружески с момиче, ненавършило 16-годишна възраст без да е сключил граждански брак.

Той е освободен от наказателна отговорност, но му е наложена глоба в размер на 1000 лв.

От приложените по делото документи става ясно, че обвиняемият живеел заедно с родителите си в село Ивански, а през месец октомври на 2014г. се запознал в социалната мрежа „Фейсбук“ с непълнолетната М. Д. от село Каблешково. През месец декември Стефан отишъл в Каблешково и се срещнал с момичето. В края на декември той се решил и я отвел в Ивански, за да заживеят на семейни начала в къщата на родителите му.

Сладкият им съпружески живот обаче бил осуетен и момичето било върнатo в дома на родителите си в Каблешково от полицейски служители.

Няколко дни след това непъолнолетната булка се обадила на Стефан и отново му казала, че иска да живее с него на семейни начала.

Стефан запалил колата и отново довел момичето в Ивански, за да делят семейното огнище заедно.

Магистратите преценили, че степента на обществена опасност на деянието е невисока. Мъжът също не е опасен, а дори са налице много добри данни за неговата личност – с чисто съдебно минало и със средно образование.

За да определи наказанието, съдът отчел пълното самопризнание на обвиняемия в хода на досъдебното производство, както и желанието и на двамата да сключат граждански брак. Затова и определил наложената санкция следва да е в размер на предвиденият минимум от 1000 лв. и го освободили от наказателна отговорност.

Решението не е окончателно подлежи на жалба и протест пред Шуменския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама