Потвърдиха присъдата на петима мъже откраднали каса с пари от фирма

16:30, 23 дек 15 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорският окръжен съд потвърди присъдите на петима мъже за взломна кражба на каса с пари по обвинителен акт на Районна прокуратура Стара Загора, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Срещу Илиян Парушев, на 33 г. от  Стара Загора, Асен Асенов, на 35 г., Асен Ангелов, на 31 г., Митко Анков, на 28 г., и Ангел Анков, на 27 г., всички от старозагорското село Дълбоки,  е повдигнато обвинение за извършена, в условията на повторност и опасен рецидив, при предварителен сговор, взломна кражба с използване на технически средства и моторно превозно средство на вещи - престъпление чл.196 ал.1 от Наказателния кодекс за Митко Анков и Ангел Анков и по чл.195 ал.1 за Илиян Парушев, Асен Асенов и Асен Ангелов.  

Братята Митко Анков и Ангел Анков ще лежат в затвора  пет години, Илиян Парушев –четири, а Асен Асенов  и Асен Ангелов по една година и шест месеца.

 Те са признати за виновни за това, че през нощта на 19 срещу 20 ноември 2010 г. след като предварително се уговорили,  се придвижили с лек автомобил марка „Ауди 100” до селище „Агробиохим”, находящо се в землището на село Хрищени.  Използвайки ъглошлайф и след като разбили входна врата на помещение извършителите отнели метален шкаф - каса, с намиращите се в него документи и парични средства. Общата стойност на отнетите вещи е 9 560 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама