9 случая на незаконно добита дървесина установиха слижители на великотърновската полиция

16:58, 23 дек 15 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
9 случая на незаконно добита дървесина установиха служители на Районните управления на Г. Оряховица, Елена и П. Тръмбеш, съобщиха от великотърновската полиция.

Вчера в с. Янтра е установена каруца, превозваща около 1 пространствен кубичен метър дърва за огрев, без поставена контролна горска марка и разрешително за превоз.

В хода на извършената проверка е изяснено, че дървата са незаконно отнети от землището на селото и са собственост на община Г. Оряховица. В жилище в Златарица са установени около 5 пространствени кубични метра дърва за огрев.

От проведените действия по разследването е изяснено, че дървата са намерени и незаконно отнети от местноста "Кандиловец" в землището на гр. Златарица, собственост на общината. Дървата са иззети и върнати на собственика. 

Във вторник при провеждане на специализирана полицейска операция, от служители на РУ – П. Тръмбеш в с. Полски Сеновец са установени още 7 случая на незаконно добита дървесина от по 0.5  куб. метра дърва за огрев от землището на селото, общинаска собственост.

Дървата са иззети и върнати на собственика. По всички случаи в съответните полицейски управления са образувани преписки. Същите ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама