Започна коледното пътуване на столичани (СНИМКИ)

18:25, 23 дек 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голямото коледно пътуване от София започна. Очаква се близо 250 000 коли да напуснат столицата, съобщиха от МВР. Най-натоварено ще бъде движението в началото и края на поредицата от празници, като 3 януари ще бъде пиков за входа на София.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ увериха, че имат готовост да реагират при влошаване на метеорологичната обстановка. Най-натоварените маршрути около празниците ще са: София-Благоевград до ГКПП „Кулата”, София - Калотина, Русе - Бяла - Велико Търново, Пловдив - Асеновград – Смолян. Направени са и критични точки, както на изходите на София, така и на магистралите, където навлизат товарни автомобили. Проблемните кръстовища в София, през които ще премине потокът от заминаващи също ще бъдат с нова организация - светофарите ще бъдат спирани, а екипи на КАТ ще пропускат движението.

В ранния следобед столичани започнаха да напускат София, като едни от най-натоварените булеварди бяха „Ситняково“ и „България“.

Към момента движението по бул. „Цариградско шосе“ на излизане от столицата е интензивно, но няма обазували се колони. По-натоварен се оказа трафикът на влизане в София, където имаше образувани колони на някои от светофарите.

Паркингите в по-голямите магазини в района на „Цариградско шосе“ бяха пълни, като най-много коли и засилен трафик има около моловете.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама