ДПС се събира спешно, готвят смяна на Местан

19:23, 23 дек 15 / Политика 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безпрецедентната ситуация около ДПС предизвика и спешна среща на ръководството на партията. Източници на София Topnovini.bg потвърдиха, че утре в 13:30 ч. лидерите на Движението ще се съберат в “Сараите” в столичния квартал “Бояна”.

До спешната среща се стигна след речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който разкритикува лидера на партията Лютви Местан, че превръща движението в "пета колона" на Турция. От думите му, разпространени от пресцентъра на Движението, става ясно още, че партията трябва да бъде обновена.

По непотвърдена информация на спешната среща се очаква да бъде избран заместник на лидера на ДПС Лютви Местан. Той изпадна в немилост веднага след първоначалната информация, че Доган не е доволен от декларацията на партията за сваления от Турция самолет на руските въздушни сили.

„За мен беше гаф тази декларация, г-н Местан. Пентагонът няма позиция, НАТО няма позиция. Освен това българинът е много чувствителен на тази тема. Ами ако пламне пожар какво правим?! Какво правим, ако пламне пожар, господа… Ние сме в периметъра на потенциални военни действия… Или мислите, че това не е възможно?! Аз не искам България да се превърне в жертва, не желая нашия електорат да бъде разменна монета за каквото и да е. Не искам! Всякакви други идеи поставят под съмнение сигурността на живота, политическия смисъл на ДПС. Ако това не го осъзнаваме, значи не сме в час“, са част от думите на Доган по време на новогодишна сбирка на партийния елит на 17 декември.

Интересен факт е, че утре Лютви Местан има рожден ден и ще навърши 55 години. От официалната страница на турското посолство във Фейсбук пък става ясно, че той е бил при дипломатите, за да получи подарък за празника си. Той му е поднесен лично от посланика на Турция у нас Сюлейман Гьокче.

Очаква се, след като бъде взето решение за бъдещето на Местан, да се свика пресконференция в НДК, на която да бъдат дадени подробности за промените в ДПС.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама