Вивалди, Бах и Хендел в Католическата катедрала тази вечер

08:41, 27 дек 15 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 19.30 часа в Католическа катедрала „Св. Йосиф” консортът за старинна музика CONCERTO ANTICO, под дирижирането на Виктор Илиев, ще доближи публиката до гениалното творчество на Хендел, Бах, Вивалди.

В този концерт участие ще вземат редица изтъкнати музиканти, сред които Ивайло Донков, Атанас Кръстев и др. Събитието се осъществява с подкрепата на Гьоте-институт в България и е логично продължение на концерта „Хендел и съвременници“, който прозвуча на 16 декември в Камерна зала „България“.

В концерта на централно място в програмата са поставени два шедьовъра – „Dixit Dominus“ от Хендел и Оркестрова сюита от Бах, които са истинско предизвикателство за изпълнителите. Ще прозвучи и световно известната тенорова ария "Every valley" от ораторията "Месия" на Хендел. 

За целта са привлечени певци и инструменталисти обучени да музицират в барокова стилистика. Виолончелистът  Атанас Кръстев ще изпълни концерт в до минор от Антонио Вивалди Публиката ще има възможността отново да се докосне до музикалния талант на Ивайло Донков (Гласът на България за 2013 г.) и Янко Маринов (носител на приза за активна творческа дейност на националната анкета "Музикант на годината 2014").

Диригент на концерта ще бъде  изтънченият познавач на изпълнението на стара музика – маестро Виктор Илиев(Берлин, Германия).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама