Миньорите отчитат работата си

06:58, 28 дек 15 25 615 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отчет за дейността на въгледобивното дружество „Мини Марица-изток” ще направи днес изпълнителният директор инж. Андон Андонов, съобщиха от компанията.

Заключителната пресконференция ще се проведе от 11.00 часа в базата на мините на Старозагорските минерални бани.

Очаква се да бъдат очертани проблемите във въгледобивното дружество, свързани с липсата на финансови средства. Заради кризата в енергетиката мините чакат над 350 млн. лв. неразплатени задължения за продадени въглища, основно от американските централи в комплекса „Марица-изток”.

Припомняме, че преди пет дни за последно загриженост за сегашното състояние и бъдещето на „Мини Марица-изток” изразиха от  Научно-техническия съюз на енергетиците в България, в писмо до министър-председателя Бойко Борисов.

В документа се настоява за решаване на текущите проблеми с осигуряването на средства за разплащане между Националната електрическа компания, централите в комплекса и „Мини Марица-изток“, както и спиране на натрупването на дефицити в енергийния сектор.

 В писмото се казва още, че е необходимо натоварването на топлоцентралите в комплекса да бъде съобразено с възможностите на „Мини Марица-изток“  да осигурява въглища, за да се избегне нарушаване стабилитета на рудниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама