Проф. Людмил Георгиев: Ахмед Доган е реалният лидер на ДПС (обновена)

08:06, 28 дек 15 / Политика 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ахмед Доган e реалният лидер на ДПС и по задължение трябва да се върне в партията. Това каза в сутрешния блок на bTV проф. Людмил Георгиев, бивш член на Централния съвет на ДПС. Проф. Георгиев допълни, че единствено Доган може да се справи със ситуацията в партията след освобождаването на Лютви Местан от председателския пост.

Решението за освобождаването на Лютви Местан беше взето в четвъртък на Централния съвет на партията, който се проведе в "Сараите" на почетния лидер на движението Ахмед Доган. Тримата души, които ще управляват ДПС до Национална конференция на партията през април ще са Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза, които според проф. Георгиев няма да справят.

„Обективната обстановка според мен изисква Доган да се върне като лидер на партията. Този триумвират няма да се справи", каза проф. Георгиев.

Той отговори на въпроса защо е напуснал ДПС и какво не одобрява в политиката на партията.

„Критиката ми към Доган и към целия политически елит е, че те забравиха максимата, че целта на политика е качеството на човешкия живот. Тръгнах си от ДПС заради фундаменталният проблем на българския народ, наречен бедност“, обясни проф. Георгиев.

"Речта на Доган не е само свързана с ДПС, а става въпрос и за държавата, и за глобалната ситуация в световен мащаб, която е променена. Той казва, че ЕС е все още проект, а не е факт. Много интелектуалци виждат това, но не го казват. Все повече европейски политици говорят за общи проблеми на Европа, като визират единна държава, но това едва ли ще се случи. Общо управление в Европа няма как да се случи, ако я сравняваме със САЩ, където щатите са обединени в една държава”, каза още бившият член на ДПС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама