Лютви Местан колабирал по време на речта на Доган в „Сараите“

09:33, 28 дек 15 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият председател на ДПС Лютви Местан колабирал по време на речта на почетния председател на партията Ахмед Доган в „Сараите“ му. Това е станало на новогодишния купон на Движението на 17 декември.

Новината съобщи собственикът и главен редактор на сайта „Родопи 24“ Илхан Алдай. Именно от тази медия се появиха първите информации за изразеното недоволство от страна на Доган към Местан за прочетената от него декларация в парламента по повод сваления руски изтребител от турските военновъздушни сили. Тогава Местан видно зае страната на южната ни съседка.

Тези събития доведоха и до бърза реакция в ръководството на ДПС. Ден преди Коледа Централният съвет на партията се събра на заседание, отново в „Сараите“, на което Лютви Местан беше освободен от лидерския пост и изключен от партията. На негово място застана Председателски съвет от трима души – Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза.

Илхан Алдай разказа, че след припадането на Местан никой не му оказал помощ, като присъстващите видимо се страхували да предприемат нещо. Единствено жената на бившия лидер на ДПС се опитала да му подаде вода.

По думите на журналиста Местан най-вероятно ще създаде нова партия. Тя щяла да се финансира от турския президент Реджеп Таип Ердоган. Той отхвърли твърденията, че руските служби са оказали натиск върху Ахмед Доган да освободи наследника си заради протурската декларация на партията. Алдай намекна, че зад тези твърдения стои човек, близък до Местан, който бил на заплата в ДПС и ходил по медиите да го защитава.

Той все пак уточни, че е имало натиск върху Доган, но той е бил от представители на турското посолство. Те са искали Сокола да се откаже от намерението си да сваля Лютви Местан от председателския пост.

Журналистът направи и друго интересно уточнение. По време на изказването на Доган от едната му страна седял лекар, който е „светило в медицината“, а от другата страна - много голям бизнесмен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама