Инвеститор иска да произвежда в Каварна зеленчукови полуфабрикати за износ

13:06, 28 дек 15 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Привличането на инвеститори, които да разкриват нови работни места с достойно заплащане, според кмета на Каварна Нина Ставрева, е един от механизмите за задържане на младите хора. Тя съобщи, че вече е факт и първото инвестиционно намерение, което е за производство на зеленчукови полуфабрикати за износ.

Инвеститорите са представили тригодишен бизнесплан. „Аз ги уверих, че в лицето на Община Каварна те ще намерят коректен партньор, който ще помага, ще създава условия за това те да инвестират парите си тук, да се чувстват сигурни и уверени. Обаче няма да отстъпя от нещо друго. Интересите на инвеститорите и тяхната защита е изключително важна. Но, аз ще работя за интересите на хората от Каварна. Както инвеститорите ще виждат в лицето на община Каварна коректен партньор, така трябва да знаят, че тук трябва да има коректно отношение към жителите на община Каварна. Не говорим за създаване на работни места, като работодателите да предоставят минимална работна заплата при тежки условия на труд, какъвто е случаят с рапанената фабрика в Каварна. Говорим за нормални условия на труд с достойно възнаграждение”, коментира пред Topnovini.bg Нина Ставрева.

Предвижда се преработваните зеленчуци да са основно от местни производители. Заложени са стартови заплати за работещите във фабриката от 500 лева с възможност за развитие.

Теренът, който инвеститорите са харесали, е в двора на Професионалната земеделска гимназия - бившият стол. Предвижда се той да бъде предоставен от Общината под наем.

Инвестиционното намерение е официално входирано и кметът ще запознае с него общинските съветници на предстоящата утре сесия. Докладната записка е разгледана от постоянните комисии и Нина Ставрева очаква, че Общинският съвет ще подкрепи предложението.

Според кмета, осигуряването на постоянна заетост с високи доходи може да задържи младите хора в Каварна. „Кметът не може да осигури високи заплати, защото ние трябва да избягаме от това общината да е основен работодател. Но, това, което можем да направим, е, да сме коректни с инвеститорите, да им предложим добри, благоприятни условия в Каварна, за да влагат парите си. Това е целта ни – да се чувстват хората сигурни, уверени, да знаят, че бъдещето им е в Каварна, а не в чужбина или в големия град”, допълни Нина Ставрева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама