София вече има нова ледена пързалка, столичани ще я използват на ниски цени (снимки)

13:17, 28 дек 15 / Спорт 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата ледена пързалка в столицата, част от комплекс „Спортна София“ в район "Възраждане", беше открита днес с безплатен вход за всички посетители. Комплексът, който беше открит през август, е най-големият проект от тригодишната програма на София, която ще бъде спортна столица на Европа през 2018 г.

Ледената пързалка беше открита официално от кмета на града Йорданка Фандъкова. Тя припомни и основната цел на новия спортен комплекс, като подчерта, че той е предназначен за масов спорт за цялото семейство – от най-малките до най-възрастните. Именно заради това цените там ще бъдат малко по-ниски от останалите терени за спорт в София. Днес входът за всички желаещи ще бъде безплатен. През останалите дни цената ще бъде 4 лв., наемът на кънки - 3 лв., а 5 лв. ще струва индивидуалната работа с инструктор.

„Ледената пързалка ще работи през целия зимен сезон от 8 ч. сутринта до 22 ч. вечерта. От 8 до 9:30 ч. пързалката е отворена безплатно за децата от софийските детски градини и учениците от столичните училища, а след това при преференциални цени хората ще могат да спортуват", обясни Фандъкова.

От лятото до сега комплекс „Възраждане“ има 40 000 посетители, като се очаква техният брой да нарасне с откриването на ледената пързалка, добави още столичният кмет.

Фандъкова благодари специално на състезателката ни по шорттрек Евгения Раданова, която е консултирала общината при изграждането на пързалката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама