Много полицаи и 4 КПП-та на Новогодишния концерт в София

13:50, 28 дек 15 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Засилени мерки за сигурност и строг пропускателен режим за Новогодишния концерт на пл. „Александър Батенберг“ в столицата. Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви пред медиите, че за масовото събитие се очаква сериозна охрана от СДВР.

"Ще има 4 КПП-та, на които ще се проверяват хората и няма да се допускат такива във видимо нетрезво състояние или с твърди метални предмети", коментира Фандъкова след откриването на новата ледена пързалка в София.

Тя припомни, че на Нова година столичани ще могат да ползват метрото и наземния транспорт през цялата нощ. Той ще работи извънредно за да бъде осигурено придвижването на хората, които са решили да посрещнат 2016 г. на концерта на площада.

Кметът обясни, че сериозни мерки за сигурност са взети и преди Бъдни вечер и Коледа, което е помогнало за ограничаването на инцидентите и задръстванията на изходите на София и вътре в самия град.

Фандъкова каза още, че снегопочистващите фирми са готови за първия сериозен сняг, който се очаква тази седмица. Днес и утре зам.-кметът Мария Бояджийска ще проведе контролни разговори с фирмите за работата им около Новогодишните празници, увери градоначалникът. Тя предупреди шофьорите да бъдат по-внимателни, защото е възможно да има и заледяване на пътната настилка.

"В по-рисковите места се обработва и рано сутрин, и през нощта, където има заледявания. Остава фирмите да си свършат работата, защото в противен случай санкциите са сериозни", подчерта Фандъкова.

Преди драстичното падане на температурите общината е проверила и осигуряването на подслон за бездомните хора в София. През изминалата вечер 145 души са нощували в общинските кризистни центрове за временно настаняване.

"Всички бездомни хора, които намираме по улиците или за които получаваме сигнали от гражданите, се прибират в кризистните центрове. Ние не можем да достигнем до всяко едно място на София, затова разчитам на гражданите, ако видят такъв човек, да се обадят веднага, за да можем да го приберем", допълни Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама