Кметът Николов изтегли „вдъхновение“ от баницата с късмети, на Луков се падна „подкрепа в работата“

14:26, 28 дек 15 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само броени дни преди началото на Новата 2016 година бургаските управници изтеглиха своите късмети от традиционната баница. Този път събитието, което всяка година събира местните представители на журналистическата гилдия, се състоя не в Общината, а в сградата на новата автогара "Юг". На него присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, заместник-кметовете Чанка Коралска, Йорданка Ананиева, Руска Бояджиева и председателят на Общинския съвет Костантин Луков.

Първи до платата с баница се приближи бургаският градоначалник Димитър Николов, на когото късметчето тази година донесе "вдъхновение". На председателя на местния парламент Костантин Луков пък се падна "подкрепа в работата". В посланието той разшифрова това, че вероятно ще се ползва с доверие и подкрепа от абсолютно всички политически сили в Общинския съвет. Зам.-кметът по културата и образованието Йорданка Ананиева получи "спокойствие", Чанка Коралска - "успешно надбягване", което със сигурност ще ѝ е нужно предвид тежкия ресор на кмет по строителството. А новият кмет по европейски политики и околна среда в община Бургас Руска Боджиева през идната година ще сдобие с "още квалификации". Репортер на Topnovini.bg скромно си изтегли "шефското място".

"Още не съм направил равносметка на вече отминаващата година, но със сигурност тя беше една от най-тежките, откакто съм кмет на Бургас. 2015 беше годината с най-много проекти, с най-много проблеми и предизвикателства. За щастие през тази година нямаше много тежки катаклизми и природни бедствия. С това искам да си пожелая през Новата година такива съвсем да отсъстват. Общинската администрация ще работи до последно през тази година, като предстоят много разплащания. Искам всички фирми, които са си изпълнили ангажиментите и ние сме приели тези обекти, да си получат средствата", каза пред бургаските журналисти Димитър Николов. 

По време на символичното откриване на модерната автогара "Юг" Николов с радост сподели, че със завършването ѝ се затваря кръгът на цялата транспортна логистика, но сега имал още една мечта - районът до фронта на морето да се оформи като ново голямо площадно пространство на град Бургас. 

"На самия кей да изникнат нови съвременни офис сгради, сгради за култура, изкуство и развлечение. Тази задача започнахме да изпълняваме с Морската гара и Трафик кулата. В момента сме напреднали с изграждането на Магазията. Скоро очакваме Министерството на транспорта да обяви поръчката и за новия Морски Експо център. Малките стари индустриални площи трябва да получават нова съвременна функция", допълни още кметът.

Автогара "Юг" трябваше да бъде открита още преди няколко месеца, но прерязването на лентата се забави заради отводняването на Гаров площад. Община Бургас пусна допълнителна обществена поръчка за ремонта на съоражението заради продължителните наводнения на строителната площадка и околното пространство през изминалата година, чиято стойност бе 898 783 лв. без ДДС. Дългоочакваната автогара вече разполага с чакалня на първия етаж, информационен център и табла, гишета на транспортни фирми и магазин за сувенири. На второто ниво има кафене и детски център, който ще забавлява най-малките пътници.

Въпреки големите успехи на местната администрация по реализирането на мащабни инфраструктурни проекти, градоначалникът намекна, че по всяка вероятност предстоят корекции в екипа му. Николов призна, че е бил прекалено добър и по-малко взискателен към своите колеги от администрацията, но догодина щял да компенсира. "Надявам се тези, които са били по-лежерни в работата си през 2015 година, да не си мислят, че това ще се случи и през 2016 година. Продължаваме с по-високо темпо", заяви с категоричен тон Николов и пожела на всички бургазлии здраве и успехи през 2016 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама