Машините за сняг на „Витошко лале“ спряха работа заради кражба

14:57, 28 дек 15 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кабели и куплунги на оръдията за сняга на пистата „Витошко лале“ са били откраднати. Това съобщиха от фирмата концесионер „Витоша ски“ на официалната си страница във Фейсбук.

Кражбата е станала в нощта на 27 декември, а щетите възлизат на 5000 евро.Според концесионерите това е опит за саботаж за новия зимен сезон на Витоша

Ето какво написаха от „Витоша ски“:

„Желанието на шепа хора да няма ски сезон в любимата на софиянци планина Витоша е на път да се осъществи. Важни компоненти на три от ключовите оръдия за технологичен сняг бяха откраднати дни преди очакваното трайно застудяване.

Съоръженията от години се поставят от „Витоша ски” около пътеката за Меча поляна на единствената хомологирана писта „Витошко лале” 1. След много явни и тайни обявления, че на Витоша е лошо да се карат ски, „крадците” са използвали тъмнината и са атакували оръдията в нощта на 27-ми декември. Саботажът е извършен чрез кражба на захранващи и информационни кабели и куплунги, без които оръдията не могат да функционират. 

Щетите са за около 5000 евро, като паричната стойност не е най-големият проблем за възстановяването им – нужните резервни части трябва тепърва да се поръчат и да бъдат доставени от чужбина. „Витоша ски“ изразява учудването си кой би имал интерес да краде такива специализирани кабели, неприложими при каквато и да било друга техника и практически непродаваеми в България. 

Ето защо, можем да говорим за целенасочен саботаж на старта на ски сезона на Витоша. Престъпниците са заснети от охранителните камери и кадрите вече са изпратени в полицията за разпознаване и образуване на производство. Вероятността това да не са случайни апаши, а добре познати противници на развитието на зимните спортове у нас, е голяма.“ 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама