Шест произшествия с 8 пострадали на пътя е равносметката от празничните дни в Русенско

16:39, 28 дек 15 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През изминалите почивни дни полицаите в Русенско са регистрирали 6 пътнотранспортни произшествия, при които леко пострадали са общо 8 човека, съобщава ОД на МВР.

На 24 декември около 13:30 по второкласен път в района на 13км. от гр.Русе, В.В. на 23г. от гр.Русе, управляващ мотоциклет “Хонда”, губи контрол над и пада на пътя. Мотоциклетът напуска пътното платно и пада в крайпътен напоителен канал. От настъпилото ПТП е леко ранен водачът с травма на главата и материални щети по мотоциклета. От извършената проверка не е установена употреба на алкохол.

На 24 декември около 10:20 в гр.Русе на ул.“Околчица“ лек автомобил Сеат Ибиза, управляван от П.Й. на 48г. от гр. Русе, при движение с несъобразена скорост се отклонява в дясно по посоката си на движение и се блъска в дърво. Пострадал е водачът с натъртване в областта на гърдите. От извършената проверка не е установена употреба на алкохол.

На 24 декември около 15:00 на главен път І-5 в светлата част на деня при добра видимост и суха пътна настилка в посока Русе, Р.Й. на 52г. от гр. Русе предприема маневра изпреварване, като не осигурява достатъчно странично разстояние между своето и изпреварваното МПС. За да избегне предмет, лежащ на пътното платно, преминава в дясно и блъска с предната си дясна част изправервания автомобил, управляван от Й.Г. на 57г. от с. Караманово. От настъпилото ПТП е леко ранен Й.Г. с натъртвания в областта на гърдите и тялото, който е освободен за домашно лечение след извършен медицински преглед в МБАЛ-Русе. Алкохолните проби на водачите са отрицателни.

На 26 декември около 15:00 в гр.Русе, на паркинг на магазин „Кауфланд“ лек автомобил Пежо 307, управляван от Д.В. на 39г. от гр.Русе при потегляне губи контрол и блъска на паркинга пешеходеца С.А на 82г. От удара е пострадал пешеходеца с охлузна рана на лява вежда. След преглед в МБАЛ освободен за домашно лечение. От извършената проверка не е установена употреба на алкохол от водача.

На 26 декември в гр.Русе на ул.Згориград неизвестно МПС блъска пешеходката Т.Н. на 44г., пресичаща платното за движение. Тя се е прибрала в дома си, и на същата дата посещава МБАЛ-Русе, където след преглед е установено, че има контузия на таз и дясно коляно. Освободена е за домашно лечение.

На 27 демеври около 13:40 в гр.Ветово на кръстовището на ул."Съединение" и ул."баба Тонка" лек автомобил Фолксваген Пасат, управляван от Д.Д. на 48г. от гр.Ветово, не пропуска движещият се с предимство Форд Фокус, управляван от неправоспособен водач Г.А. на 18г. от гр.Ветово, в следствие на което настъпва ПТП. При инцидента леко са пострадали Д.Д. на 48г., Г.А. на 18г. и возещият се във Фолксваген-а А.Д. на 36г. също от гр.Ветово, като всички са с натъртвания. Тримата са прегледани от екип на ЦСМП-гр.Ветово и освободени за домашно лечение без видими наранявания. Алкохолните проби на водачите са отрицателни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама